תקשורת סלולרית
יש שתי אפשרויות מומלצות לקבל שירותי תקשורת בתאילנד:
האפשרות הראשונה והמתקדמת ביותר היא התקנת סים וירטואלי eSim. הסים הווירטואלי פועל לצד הסים הישראלי ומאפשר להמשיך ולקבל שיחות ומסרונים במספר הישראלי ולגלוש בזול עם הסים הווירטואלי. יש מגוון ספקים וירטואליים, שמוכרים מגוון חבילות. אני מאוד ממליץ על הסים הווירטואלי של Airalo, בו אני משתמש כבר זמן רב ומרוצה מאוד. חשוב לבדוק באתר שלהם האם דגם מכשיר הטלפון שלכם נתמך על ידי השירות. אני מצרף קישור שיקנה לכם הנחה של 3$ ברכישת החבילה.
אתר: www.airalo.com
האפשרות השנייה היא רכישת סים מקומי. זה הרבה יותר זול מכל חבילה שתקנו אצל חברות הסלולר בישראל. שימוש בסים מקומי גם יאפשר לכם שיחות מקומיות במחיר מגוחך וקבלת שיחות מכל מקום בחינם. החיסרון של שימוש בסים מקומי הוא שאתם לא נשארים עם מספר הטלפון הישראלי שלכם, אלא מקבלים מספר תאילנדי חדש, אבל הווטסאפ ממשיך לעבוד כרגיל. מאוד נוח לרכוש סים מקומי כבר בשדה התעופה כשנוחתים. כבר באולם מסועי המזוודות ומיד לאחר היציאה מהמכס תפגשו דוכני מכירה של שלוש חברות הסלולר הגדולות של תאילנד, תשוו מחירים ותקנו את החבילה המתאימה לכם מבחינת זמן ונפח גלישה. הם גם יסייעו לכם בהחלפת הכרטיס. אפשרות נוספת וזולה יותר היא לקנות כרטיס סים בכל חנות נוחות כמו 7/11, אך שם תקבלו פחות הסברים ויהיו לכם פחות חבילות לבחירה.
החברות המקומיות והקידומות הן: Ais (קידומת 003), True (קידומת 006), Dtac (קידומת 004)
אתרי אינטרנט: www.dtac.co.th/en www.ais.co.th/travellersim www.truemoveh-thailandsim.com
איך מתקשרים? מי שמחזיק כרטיס סים של True לדוגמא ורוצה להתקשר לישראל למספר 03-9876543 צריך לחייג 006, לאחר מכן קידומת ישראל ואז המספר, כלומר: 006-972-3-9876543. יש אפשרות לשיחה מוזלת באיכות פחותה עם קידומת 00600 (כלומר, תוספת 00, זה נכון לכל החברות). למשלוח SMS יש לשלוח למספר המתחיל ב-+ ולאחריו הקידומת של ישראל, לדוגמא 972-54-9876543+. לשיחה מקומית מתקשרים לקידומת המקומית ולאחריה המספר, לדוגמא 02-9876543 (02 זו הקידומת של בנגקוק לדוגמא).
דוגמא למחירי סים וחבילת גלישה בשדה התעופה: חבילה ללא הגבלת גלישה ל-15 יום כולל 50 באט לשיחות מקומיות במחיר של 599-699 באט. חבילה דומה ל-30 יום כולל 50 באט לשיחות מקומיות עולה 899-999 באט. חבילה כזו אפשר לרכוש באחת מחנויות הנוחות דוגמת 7/11 במחיר 300 באט בלבד. שיחה מקומית עולה 1 באט לדקה.
עיסויים וטיפולי פנים
אין פינוק יותר גדול בתאילנד מעיסויים. לפעמים נראה שיש יותר מכוני עיסוי מאנשים. בכל מקום תמצאו עשרות מכוני עיסוי, שם תוכלו לחוות עיסוי תאילנדי (כואב), עיסוי בשמנים (מפנק) או עיסוי כפות רגליים. המחיר במכוני הרחוב יתחיל ב-250 באט לשעה בצפון ויטפס עד 400-500 באט לשעה באיים. אם תלכו לעיסוי בבית מלון או בספא יוקרתי, המחיר יטפס בתלילות ויגיע למחירים בישראל. אני לא מוצא שום סיבה לא להסתפק בעיסוי המפנק במכוני הרחוב במחיר מגוחך ועם תמורה נהדרת לכסף. לגבי משפחות, אני מאוד ממליץ על עיסוי כפות רגליים משפחתי. זו חוויה בלתי נשכחת ובילוי משפחתי נהדר לכל גיל.
תאילנד מציעה גם מכונים רבים לטיפולי פנים, שם תמצאו טיפולים מפנקים מעשרות סוגים המתאימים לגברים ונשים כאחד. זה בריא, מרענן וזול מאוד.
כביסה
כביסה בתאילנד זה דבר ממש פשוט. בכל אזור של תיירים תמצאו המון חנויות עם שלט Laundry בכניסה. תנו להם שקיות כביסה ותקבלו אותם למחרת נקיים, ריחניים ומקופלים תמורת סכום פעוט של 50-70 באט לקילו. יש אפשרות לקבל שירות מהיר מאוד של מספר שעות כנגד תשלום גבוה יותר.
דמי שירות (טיפים)
רשמית, לא מקובל לתת טיפים בתאילנד, למעט בבתי המלון ובמסעדות היוקרתיות, שם יוסיפו לכם בדרך כלל דמי שירות בגובה של 10% לחשבון. יחד עם זאת, אל תהיו קטנוניים. התאילנדים יוצאים מגדרם כדי לתת שירות טוב וזה כיף גדול לתת להם חזרה ולשמח אותם מאוד. אני נוהג תמיד לעגל חשבון במסעדה או במונית כלפי מעלה. הנסיעה עלתה 80 באט והייתם מרוצים? תשאירו 100 באט. בשבילכם מדובר בשני שקלים, בשביל הנהג זה עולם ומלואו. לא הייתם מרוצים? אל תשאירו.
למדריכים בטיולים מאורגנים או פרטיים כן נהוג לתת טיפ והשאלה "כמה טיפ לתת למדריך ולנהג בטיול בצפון?" היא אחת השאלות הכי פופולריות שאני נשאל. הדעות על זה מאוד חלוקות. אני ממליץ להשאיר בטיול משפחתי פרטי 500 באט על כל יום טיול למדריך ועוד 250 באט ליום לנהג. כלומר, בטיול משפחתי פרטי של 4 ימים, אני ממליץ להשאיר 2000 באט למדריך ועוד 1000 באט לנהג.
ממה להיזהר?
בתאילנד יש לא מעט נוכלים שינסו לנצל את התמימות שלכם. חשוב מאוד להיזהר מכל מיני "מדריכים" שיפנו אליכם ברחוב או בקרבת אתרי תיירות, מנהגי מוניות ובעיקר נהגי טוקטוק שיעצרו לכם ביוזמתם ונורא ירצו "לעזור", מהאח או מהבן דוד של השוער בכניסה למלון, מבעל דוכן המזכרות שירצה להראות לכם "מקדש מדהים" ואפילו להיזהר מהמשפט "המקום הזה (ששאלתם עליו) בדיוק סגור היום, אני אראה לכם מקום יפה יותר". כל אלו שציינתי רוצים למכור לכם כלום ביוקר, כלומר הם יקחו אתכם לחנויות בהם ינסו למכור לכם מוצרים שונים בעלות גבוהה תמורת תשלום עמלה שמנה למתווך שהביא אתכם לשם או תלושי דלק לנהג המונית או הטוקטוק. בנוסף, תבזבזו שם זמן יקר.
הקפידו להזמין מונית בצורה מסודרת או עם אפליקציה ולהיעזר במדריכים מחברות מוכרות ומסודרות. זה אולי יעלה יותר, אבל שווה כל באט. הקפידו לדחות את כל הצעות ה"חינם" או במחירים שייראו לכם זולים מידי.
בבתי המלון אל תשאירו חפצי ערך בחדרים כי התאילנדים אוהבים להשלים הכנסות. דברי ערך ובעיקר סכומי כסף גדולים עדיף להשאיר בכספת המלון בקבלה שם זה ייסגר וייחתם במעטפה מאשר בכספת החדר, שניתן לפתוח בקלות רבה.
בתאילנד יש משטרת תיירות ייעודית, שניתן להיעזר בה במקרה הצורך והטלפון שלה 1155.
מומלץ מאוד להימנע מלהשכיר אופנועי ים. הם מופעלים על ידי רמאים שיסחטו מכם פיצויים של אלפי באטים על כל מיני שריטות ופגיעות שלא היו ולא נבראו. בבתי החולים בתאילנד אושפזו בעבר ישראלים שהתווכחו וסירבו לשלם. הדרך הבטוחה היחידה היא לשכור רק מבתי מלון. זה יהיה אולי יותר יקר, אך בסוף זה יתברר כיותר זול.
אם אתם שוכרים רכב, בידקו אותו בקפידה, צלמו מכל הכיוונים, בידקו שהגלגל הרזרבי והציוד להחלפתו נמצאים. בידקו היטב שהכל עובד ושאין שברים בתוך האוטו. וודאו שמיכל הדלק מלא לחלוטין ואם אינו מלא, וודאו כי זה מצוין בטופס ההשכרה. אם אתם מתכוונים לעלות עם הרכב על מעבורת, וודאו כי זה מופיע בהסכם ההשכרה. אל תשכרו רכב ללא ביטוח מלא ואל תשכרו מחברות השכרה שאין להם סניפים ביעדים אליהם תגיעו למקרה של תקלה.
ממליץ מאוד לשמור בענן את כל מסמכי הנסיעה החשובים כגון תמונות דרכון, כרטיסי טיסה, ביטוח, רישיון נהיגה, מספרי טלפון חשובים, אישורי הזמנת מלונות, טיולים או רכב וכל מסמך חשוב אחר. ככה זה יהיה זמין לכם בטלפון בכל רגע. אתם יכולים לשלוח לעצמכם את הכל במייל או פשוט לשמור בשירות כגון Google Drive החינמי.
צלילות
תאילנד נחשבת יעד צלילה מוביל מכיוון שהיא משלבת בין אתרי צלילה מובילים לבין שלל בילויים ואפשרויות בין הצלילות ובמחירים זולים. הסטנדרטים גבוהים וסוכנויות הצלילה המכובדות מסופחות ל-PADI ומציעות קורסי צלילה בכמה שפות. התעודה הניתנת בסיום הקורס מכובדת בכל העולם.
אתרי הצלילה הידועים יותר בתאילנד הנם בראש ובראשונה שמורות איי סימילאן וסורין בים אנדמן (הנחשבים מאתרי הצלילה המובילים בעולם), קוטאו, קו פיפי, שמורת הטבע פאנג נגה, Ko Larn ו-Koh Khram Yai (אזור פטאיה), קו צ'אנג ושמורת הטבע Ang Thong (אזור קוסמוי).
הצלילה אפשרית בכל ימות השנה, אבל הראות משתנה מעונה לעונה. מפרץ תאילנד (ממזרח ליבשה) מצוין לצלילה בחודשים מאי עד ספטמבר ואילו ים אנדמן (ממערב ליבשה) מצוין לצלילה בחודשים נובמבר עד אפריל, כך שבכל חודש בשנה יהיה לכם אתר מתאים לצלילה.